VORIGE PAGINA

Bezoekduur: 90 minuten
Kerndoelen: 51, 54, 56
Kosten: Totaalkosten op basis van 25 leerlingen: € 80,-
Gewenste begeleiding vanuit school: Vier actieve begeleiders

Aanmelden via: k.degen@liemerskunstwerk.nl

Beschrijving:
Een deel van de kunstcollectie van de gemeente Zevenaar is te vinden in de Turmac Cultuurfabriek. Leerlingen gaan in groepjes deze kunstwerken bekijken en proberen het werk in zes woorden te beschrijven. Aan de hand hiervan gaat een ander groepje de uitdaging aan om het kunstwerk te ‘reproduceren’. Zal het laatste groepje erin slagen het oorspronkelijke kunstwerk aan te wijzen? Kortom, een originele en speelse manier om te kijken naar kunst. Hoe omschrijf je Een kunstwerk? Wat zien verschillende mensen erin en is er eigenlijk wel een goede of foute beschrijving?

Leerdoelen:
– Leerlingen denken na over wat kunst waard is en wat de verschillende betekenissen van waarde zijn
– Leerlingen brengen hun eigen mening onder woorden en beargumenteren deze
– Leerlingen gebruiken verbeeldingsvermogen om in het maakproces van abstracte lijnen, figuratieve kunst te maken

Medemogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie.

Romeinen in de Liemers